ΕΜΕΙΣ ΟΙ «ΑΝΘΡΩΠΟΙ»…..!!!

Τελικά ο κόσμος τους διαφέρει τόσο πολύ από τον δικό μας! Παρ’όλ’αυτά επιθυμούν και αυτοί μια ίση μεταχείρiση με μας!Έρχομαι κάθε μέρα σε επαφή με παιδιά με ειδικές ανάγκες,λόγω της ειδικότητάς μου και μέχρι στιγμής έχω καταλάβει ότι αυτοί οι άνθρωποι δε ζητάνε πολλά…Μόνο η ένδειξη μιας σταγόνας αγάπης,τους είναι αρκετή για να νιώσουν ευτυχία και χαρά στη ζωή τους! Γιατί λοιπόν να μην τους τη δώσουμε απλόχερα; Γιατί να τους περιθωριοποιούμε; Αυτά τα άτομα μας έχουν απόλυτη ανάγκη και οφείλουμε να είμαστε εκεί όταν μας χρειάζονται! Ο κόσμος τους πολλές φορές είναι τόσο περίεργος και ταυτόχρονα τόσο μαγικός για τουσ ίδιους που εμείς δεν μπορούμε να το κατανοήσουμε! Ακόμα και η πιο μικρή αντίδραση που για μας ίσως φαντάζει μηδαμινή,γι’αυτούς είναι ο,τι πιο πολύτιμο μπορεί να τουσ προσφέρει κανείς!

Υπάρχουν διάφορες καταστάσεις ατόμων με ειδικές ανάγκες! Σε όλες όμως θα πρέπει να είμαστε εκεί όποτε μπορούμε σαν αρωγοί των ατόμων αυτών και της κατάστασης, την οποία περνούν! Οι αμέτοχοι είναι κυρίως αυτοί που διστάζουν να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα, όσο σκληρή και αν είναι αυτή πολλές φορές!

Θα πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι ηζωή μας δεν είναι στρωμένη μόνο με ροδοπέταλα και ότι η ίδια μπορεί να μας επιφυλάξει περίεργες ή ακόμα και δύσκολες καταστάσεις, τις οποίες θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι όλοι μας να αντιμετωπίσουμε ,προκειμένου να θεωρούμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!

Advertisements

1 σχόλιο (+add yours?)

  1. cosmoscience
    Νοέ. 22, 2010 @ 15:46:15

    αρκεί να σκεφτούμε ότι στην ίδια θέση με αυτά τα παιδιά θα μπορούσε να είναι ο κάθε ένας απο εμάς!!!

    Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: