Απλά είσαι υπερβολική όταν λες ότι άσκησα βία πάνω σου…

Είσαι υπερβολική Μ’ ακούς; Υπερβολική! Το κάνεις επίτηδες γιατί δε με αγαπάς και θες να με πληγώσεις! Έτσι μου είπε…αυτή ήταν η απάντησή του όταν ένιωσε ότι τον κατηγόρησα ότι άσκησε βία πάνω μου. Φαντάζομαι ότι καμία γυναίκα δεν μπορεί να σκεφθεί ότι κάποιος θα ασκήσει βία πάνω της και όταν λέω βία δεν εννοώ μόνο τη σωματική βία, εννοώ και τη λεκτική. Βλέπω κοπέλες που αποδέχονται συμπεριφορές λεκτικής βίας και ανταποκρίνονται και αυτές με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Βρίσιμο δηλαδή στο βρίσιμο. Βλέπω και άλλες που αποδέχονται τη σωματική βία και αν τις ρωτήσει κανείς γιατί το κάνουν αυτό, θα απαντήσουν είτε ότι τον αγαπούν και δε θέλουν να τον αφήσουν, είτε ότι φοβούνται να τον αφήσουν μήπως κάνει κακό στον εαυτό του ή στις ίδιες, αλλά νομίζω το τραγικότερο είναι όταν οι ίδιες δέχονται τη βία λόγω της αγάπης τους  για τον άνθρωπο που την ασκεί πάνω τους. Όχι πες μου, πες μου σε παρακαλώ σαν γυναίκα προς γυναίκα, τι ακριβώς αγαπάς; Αγαπάς τον άνθρωπο μου απαντάς, αλλά πακέτο με τον άνθρωπο πάει και η βία του, η συμπεριφορά του σε εσένα. Τι αγαπάς ακριβώς; Δεν ξέρεις να απαντήσεις… Να σου πω εγώ τι θα απαντούσα; Τον αγαπώ γιατί τον θαυμάζω για όσα πέρασε και ξέρω ότι δε φταίει αυτός που φέρεται έτσι. Δέχομαι όλα αυτά γιατί τον αγαπώ και θέλω να τον βοηθήσω. Ξεκόλλα όμως… Δεν μπορείς να βοηθήσεις! Προσπαθείς, αλλά δεν μπορείς και ξέρεις γιατί; Γιατί δε γίνεται να βγάλεις ένα λιοντάρι από το κλουβί,χωρίς να σε πειράξει, όταν τόσα χρόνια έχει μάθει να χυμάει. Θέλει μεγάλη προσπάθεια όταν αυτό ειδικά έχει μεγαλώσει και πάλι δε γίνεται εντελώς να φύγουν τα θηριώδη ένστικτα.

Ρε παιδάκι μου δε φταις εσύ! Μονίμως έχεις ενοχές ότι κάτι δεν έκανες ή δεν κάνεις σωστά μαζί του. Δε φταις εσύ σου ξαναλέω. Το λιοντάρι που σου ανέφερα πιο πριν έχει μάθει να χυμάει αν μια φορά δεν του δώσεις αυτό που θέλει ή αν το εξαγριώσεις. Θα μου πεις, μα εγώ φταίω γιατί τον εξαγρίωσα και πολλές φορές αυτοί οι άνθρωποι επικαλούνται αυτό το γεγονός, προκειμένου να δικαιολογήσουν τα χυδαία λόγια τους ή τις πράξεις τους. Αυτό γίνεται γιατί οι ίδιοι δεν αντέχουν τις τύψεις και τον πόνο από τον πόνο που προκαλούν! Δε χυμάνε όλοι οι άνθρωποι όταν εξαγριώνονται κορίτσι μου! Δε χυμάνε όταν αγαπούν! Δε χυμάνε ούτε με λέξεις ούτε με βία όταν αγαπούν! Ξέρεις γιατί; Γιατί πολύ απλά αγάπη σημαίνει δεν μπορώ να φανταστώ να σε πονέσω. Γιατί πολύ απλά αγάπη σημαίνει σεβασμός! Δε φταις εσύ! Σταμάτα να κατηγορείς μονίμως εσένα. Όσα λάθη κι αν έκανες αν υπήρχε αγάπη θα έπρεπε να σε σέβεται. Αυτό σημαίνει αληθινή αγάπη! Υγιής αγάπη! Το ξέρω ότι τον αγαπάς. Σου είπε θα αλλάξει το ξέρω. Θα στο πει πολλές φορές. Δε φταίει αυτός. Δε φταίει… έτσι πιστεύει και ο ίδιος. Δε γίνεται να σταματήσει ένα λιοντάρι που έχει μάθει έτσι από μικρό να αλλάξει εύκολα. Θα αλλάξει για λίγο, αλλά τα ένστικτά του πάντα θα παραμένουν. Αντέχεις; Αντέχεις να χάσεις εσένα για να το αλλάξεις εντελώς; Να ξέρεις όμως ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χάσεις εσένα και τελικά να μην τα καταφέρεις να τον αλλάξεις.

Όλοι κάνουμε λάθη! Φαντάζεσαι ο ένας να έβριζε χυδαία τον άλλο ή να του χυμούσε; Σε τι κοινωνία θα ζούσαμε; Να σου πω και κάτι; Αν θες πραγματικά να τον βοηθήσεις γιατί τον αγαπάς, τότε άφησέ τον. Αν σε αγαπάει θα καταλάβει το λάθος του και θα προσπαθήσει να το αλλάξει, αλλά το καλύτερο θα ήταν να μην ξαναγυρίσεις εσύ, γιατί συνήθως πάλι τα ίδια γίνονται. Άφησέ τον να χάσει κάτι που θεωρεί πολύτιμο, ακόμα κι αν αυτό είσαι εσύ, αν πραγματικά τον αγαπάς και θες να τον βοηθήσεις να προσπαθήσει να δει και να αλλάξει. Μπορεί να τα καταφέρει μπορεί και όχι, όμως ό,τι και αν σου λέει, όσο κι αν σε κατηγορεί ότι τον άφησες, εσύ θα γνωρίζεις ότι για καλό του το έκανες, γιατί θες να τον βοηθήσεις να αλλάξει, γιατί θες να τον κάνεις στο μέλλον να μπορεί να γίνει ευτυχισμένος και αυτός και η επόμενη κοπέλα του.

Αγάπα με αυτοσεβασμό κορίτσι μου! Μην ποδοπατάς εσένα, γιατί θα στερέψεις από αγάπη και για εκείνον… Αγάπα με αυτοεκτίμηση για να μη μισήσεις εσένα κι εκείνον… Αγάπα με αξιοπρέπεια για να μπορέσεις να συνεχίσεις τη ζωή σου, για να μπορέσεις να σταθείς και να μην καταστραφείς…Αγάπα χωρίς βια… ΜΙΛΑ!!!

Δείτε τα παρακάτω βίντεο…

 

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: